2015. szeptember 30.

Nemzetközi márkával erősödik az Atmedia csatorna-portfóliója

A felek hosszabb távú együttműködési megállapodást írtak alá.

2016. január 1-től az Atmedia értékesíti a Sony Pictures Television Networks tulajdonában álló AXN csatorna reklámidejét Magyarországon.

A megállapodás eredményeként az Atmedia meg tudta erősíteni pozícióját a 18-49 éves korosztályra vonatkozó közönségarány tekintetében a televíziós piacon. Az AXN csatorna népszerű sorozatokat és a legnagyobb amerikai és európai stúdiók akciófilmjeit kínálja. Jelenleg olyan műsorok szerepelnek a csatorna kínálatában, mint az NCIS: New Orleans, a Star Wars filmek, a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?, a Sherlock és Watson vagy a saját gyártású Hannibal és a Crossing Lines – Határtalanul sorozatok.

„Az Atmedia az elmúlt 6 évben folyamatosan növekedve, mára a 18-49 éves korosztályban 20% fölötti közönségarányt birtokolva jobb alternatívát kínál a földi csatornák ajánlataival szemben. Biztos vagyok benne, hogy két olyan dinamikusan növekvő márka, mint az AXN és az Atmedia erőiket egyesítve tovább formálják majd a televíziós piacot, amely az Atmedia stratégiai céljának megfelelően mára egy valódi három szereplős piaccá változott”- mondta Lukács Csaba, az Atmedia ügyvezető igazgatója a megállapodás kapcsán.