2016. október 03.

Nemzetközi rádiós díjat nyert egy magyar alkotó

Mészáros Péter nyerte el a Nemzetközi Rádió- és Televízió Unió (URTI) idei rádiós díját az év felfedezettje kategóriában - közölte a nemzetközi szervezet az MTI-vel.

Völgyi Tóth Zsuzsa, a zsűri két magyar tagjának egyike az MTI-nek pénteken elmondta: a versenyt nők és a konfliktusok témakörben rendezték, a Budapesten értékelték a 25 országból beérkezett pályaműveket.

Közlése szerint a nagydíjat egy olyan benini munka nyerte, amelyik a megözvegyülésük után egy családtagjukkal házasságra kényszerített nők életével foglalkozott, a második helyezett dél-koreai mű a japán megszállás idején prostitúcióra kényszerített koreai nőket mutatta be, harmadik pedig egy, a hatvanas éveiben járó, az élet nehézségeit türelemmel viselő nőt meginterjúvoló iráni alkotás lett.

A legmeglepőbb pályaműnek odaítélt Jacques Matthey-Doret-díjat nyerte el a magyar alkotó, aki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) számára a Kaneta Produkció Kft. által készített, adásba még nem került Breakdown (Üzemzavar) című hangjátékát. Ebben egy elromlott liftben bontakozik ki két párkapcsolat története egy válni készülő idősebb és egy épp a boldog jövőbe tekintő fiatal pár tagjainak beszélgetéséből.

Az 1949-ben alapított URTI díjait most huszonnyolcadik alkalommal ítélte oda a nyolctagú szakmai zsűri.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

8 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.