2012. július 24.

NeoFM: a hatóság növelte a tétet

Újabb 150 millió forintos tartozást sóztak a nemrég tulajdonost és vezért váltott rádió nyakába.

Újabb 150 millió forintos tartozást sóztak a nemrég tulajdonost és vezért váltott rádió nyakába.

Újabb 150 millió forintos követelést jelentett be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a NeoFM elleni csődeljárásban, mert július közepén lejárt az aktuális médiaszolgáltatási díj fizetési határideje, és a rádió most sem fizetett - jelentette be a médiahatóság. Ezzel a vállalkozás tartozása közel 770 millió forintra ugrott.

A NeoFM ellen egy hónapja zajlik a csődeljárás, melyet a rádió azután kért, hogy az NMHH felmondta a médiaszolgáltatási szerződést, hivatkozva a tartozásokra. A csődeljárásban az NMHH 770 millió forintos hitelezői igénybejelentéssel élt, melynek nyilvántartásba vételét az eljárást lefolytató vagyonfelügyelőtől kérte.

A Neo FM adósságát túlnyomórészt a díjtartozás, szűkebb hányadát pedig a bírságok jelentik. Azaz 740 millió forint a médiaszolgáltatási díj, 6 millió a frekvenciadíj, 23 millió pedig a médiaszolgáltatással kapcsolatban kiszabott bírságok, kötbérek ki nem fizetéséből ered. A tartozás a hatóság közlése szerint napi 2 millió forinttal nő.

A rádiót üzemeltető FM1 Zrt. nemrégiben tulajdonost váltott, s ezzel párhuzamosan távozott a vezérigazgatói pozícióból Földes Ádám. A helyére Németh Tibor került, aki mellett dr. Mezei László és Berényi Attila alkotják az új, háromfős menedzsmentet. "Az új vezetők fő feladata egyben, hogy a múltból örökölt problémákat minél hamarabb megoldják, és a cég partnereivel korrekt és gyors egyezségre jussanak a vitás kérdésekben" - olvasható az utóbbi lépés kapcsán kiadott közleményben.