2012. június 20.

NeoFM: nincs joga a hatóságnak felmondani a szerződést

Álláspontjuk szerint a csődvédelem miatt nem jogszerű a médiatanács döntése, és azt sem értik, miért nem fogadta el a hatóság a váltót.

Álláspontjuk szerint a csődvédelem miatt nem jogszerű a médiatanács döntése, és azt sem értik, miért nem fogadta el a hatóság a váltót.

A NeoFM üzemeltetője szerint a hatóságnak nincs joga a médiaszolgáltatási szerződés felmondására - tájékoztat az MTI. A rádió közlése szerint ugyanis az FM1 Zrt. június 19-étől ideiglenes fizetési haladékot kapott tartozásai rendezésére a bíróságtól, amelynek öt napon belül kell kijelölnie vagyonfelügyelőt a csődvédelmet kért társaság számára.

Mint írják, a hatályos jogszabályok értelmében ideiglenes fizetési haladék vagy csődvédelem alatt "az adóssal kötött szerződéstől nem lehet elállni, vagy azt nem lehet felmondani arra hivatkozással, hogy az adós a fizetési haladék időtartama alatt tartozását nem egyenlíti ki". Tekintettel arra, hogy a fizetési haladék egy nappal korábban már hatályba lépett, az FM1 Zrt. ezért nem tehet mást, mint hogy az ügyet a jogászokra bízza - közölték.

A NeoFM-nél nem értik, a hatóság miért nem fogadta el a félmilliárd értékű váltót, és miért döntött a szerződésbontás mellett, amely véleményük szerint a folytatás lehetőségét is elveszi. A hatósági kommunikációnak tulajdonítják azt is, hogy a befektetőkkel folytatott tárgyalások megszakadtak.