Könnyen kútba eshet a szerkesztőség terve, amelyik átvenné a lapot, minden jogaival együtt – de a vezetés egyes tagjai is úgy gondolják, hogy erre vajmi kevés az esély.

Hétfő délután, az ismét a személyes tárgyaikért a Bécsi útra kikutyagoló munkatársakkal az épületbe bejutni próbáló Murányi András főszerkesztő beszélt arról újságíróknak, hogy ajánlatot tettek a médiumra Heinriich Pecina Mediaworks-gazdának.

Egy euróért vinnék a céget, ami szerintük – tekintve a veszteséges működést – meglehetősen baráti ajánlat. Többször jelezték ajánlatukat, válasz még nem érkezett rá

– közölte.

Egyben hangsúlyozta: elsődleges céljuk a lap és a weboldal újraindítása. A tegnap beharangozott újabb tárgyalási körre viszont nem került sor: Murányi közlése szerint a Mediaworks illetékese beteget jelentett, s nem tudni, meddig lábadozik.

Pető Péter főszerkesztő-helyettes pár másodperccel később jelezte, hogy egy birtokukba jutott dokumentum – amelynek tartalmát még ő sem ismeri teljes egészében – arra enged következtetni, hogy nem akar túladni a Népszabadságon a tulajdonos. A Népszabi Szerkesztősége Facebook-csoportba felkerült anyag szerint az MKB jelzálogjoga került a lap és a Nol.hu védjegyére, ami nélkül értelemszerűen mit sem ér a két médium.

Portálunk megjegyzi: utoljára 12 esztendeje frdult elő Magyarországon olyan eset, hogy egy országos napilap teljes szerkesztősége maradt munka nélkül. Amikor a (Mediaworks-jogelőd) Ringier 2004 őszén bezárta a Magyar Hírlapot, a csapat A Pont néven gründolt saját napilapot. Ez alig pár hétig élt, mert némi tárgyalással sikerült megvenniük a Magyar Hírlap nevet, logót, így ismét a korábbi néven csinálhatott lapot a régi csapat.