2010. július 15.

Népszava: média-kiskapu?

Nem a hivatalban lévő, hanem a következő köztársasági elnökkel íratná alá a Fidesz a médiacsomagot – veti fel a Népszava Online.

Nem a hivatalban lévő, hanem a következő köztársasági elnökkel íratná alá a Fidesz a médiacsomagot – veti fel a Népszava Online.

A lap a Fidesz azon bejelentése kapcsán ír erről, hogy három nappal meghosszabbítják a rendkívüli ülésszakot, ezáltal július 21-re halasztva a médiatörvény zárószavazását. „Az MSZP szerint ugyanis attól tart a Fidesz, hogy Sólyom László megküldi az Alkotmánybíróságnak a törvényt, ezért már nem vele, hanem Schmitt Pállal íratnák alá a médiacsomagot” – áll a lapban.

A médiatartalmakat szabályozó törvényről szóló vitát a hivatalos álláspont szerint azért halasztották őszre, mert kormány meghallgatja az érintett szervezetek javaslatait is. Ugyanakkor árulkodó Szalai Annamária nyilatkozata, amelyben arra felvetésre, hogy a szavazás elhalasztása azt jelenti-e, hogy a rendszer még változhat, azt felelte, hogy "ez egy jól átgondolt médiacsomag" – írja a lap, hozzátéve, a kormánykoalíció azonban meghosszabbította a rendkívüli ülésszakot, ezáltal az eredeti tervekkel ellentétben nem július 19-én, hanem 21-én tartják a három másik médiát szabályozó törvény zárószavazását.

A Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóosztályán a lappnak elmondták, hogy a házelnök által aláírt törvényt még aznap átviszik az elnökhöz, akinek szintén 15 napja van a döntésre. Ez július 21-i zárószavazás esetén azt jelentené, hogy amennyiben Kövér László házelnök kivárja a lehetséges 15 napot, akkor augusztus 6-án kerülne a köztársasági elnökhöz a médiatörvény, ekkor viszont már Schmitt Pál lenne a köztársasági elnök. Az eredeti tervek még július 19-ét jelölték meg a végső döntés időpontjául, ebben az esetben még Sólyom László dönthetett volna a kérdésben.

 

Címkék: jog médiapolitika

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

3 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

10 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.