2017. június 29.

Népszerűbb a Spotify mint a YouTube

Legalábbis az 1996 és 2007 közt született Z-generáció köreiben már a Spotify az elsőszámú zenei alkalmazás, egy brit kutatás szerint.

A BPI/ERA kutatása a korosztály kapcsolatát vizsgálta a streaming és videó platformokhoz, a közösségi médiához és az üzenetküldő appokhoz. A brit Z-generáció „legidősebbjei”, azaz a 16-19 évesek körében egészen magas, 94 százalékos a YouTube tartalmat havonta legalább egyszer megtekintők aránya. Körükben ugyanakkor, ha pusztán zenehallgatásról van szó, a Spotify már népszerűbb a YouTubenál: a heti penetráció 53%-os az előbbinél, míg 47%-os a videómegosztó esetében.

Digitális zenéért leginkább a brit fiatalok (16-19 évesek) hajlandók fizetni, legalábbis 3-ból két megkérdezett nyilatkozott így. Egészen rossz hír viszont a lemezkiadóknak, -forgalmazóknak, hogy a 16-19 évesek 74%-a egyáltalán nem hallgat végig albumokat, sokkal inkább a különálló zeneszámokat és lejátszási listákat favorizálják. Havonta legalább egyszer ennek a korosztálynak a 71 százaléka hallgat online rádiót.

A Z-generáció másik sajátossága, hogy körükben a Snapchat lett a legnépszerűbb üzenetküldő (67% használja az Egyesült Királyságban) és az Instagram a legkedveltebb közösségi média felület (63%-os penetráció).

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

5 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

12 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.