2011. december 07.

Netes költéseink negyede a karácsonyra megy el

A becslések szerint idén 155 milliárd forintot költenek el az interneten a magyar fogyasztók. Kampány is indult az online vásárlás népszerűsítésére.

A becslések szerint idén 155 milliárd forintot költenek el az interneten a magyar fogyasztók. Kampány is indult az online vásárlás népszerűsítésére.

Átlagosan 14 ezer forintért vásárolunk karácsonykor a világhálón, ezen belül a novemberi-decemberi időszakban költünk a legtöbbet online shoppingra - áll a GKIeNET kutatásában. Az idei becslések szerint 155 milliárd forintot vásárolnak el a magyarok a neten, ennek az összegnek majdnem a negyede esik erre az időszakra.

Tavaly kb. 1,2 millióan vásároltak az online térben, a karácsonyi időszakban pedig egy millióan rendeltek a fa alá valamit a 3000 hazai webáruház egyikéből. Az éves átlagos netes költés (20 ezer forint) 22 százaléka is erre az időszakra tevődik. Ilyenkor leginkább ruhát, játékokat, könyveket veszünk.

Miközben a várakozások szerint mind az online vásárlók száma, mind a neten elköltött összegek nőni fognak, a SZEK.org a világhálós vásárlást népszerűsítő kampányt indított decemberben, melynek célja, hogy ne csak a karácsonyi nagyüzem idején vásároljanak a magyarok ilyen módon.

A jövőbeli netes vásárlókat a Veddaneten oldalon tippek, érvek és rövid videók fogadják a témában. A netes vásárlást nyereményjátékkal is támogatják: 5 szerencsés online shoppingoló fejenként 1 millió forintot nyerhet a kampány keretében, és minden résztvevő fél áron vásárolhat szaloncukrot online.

A Facebook ismét lecsapott

17 órája

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.