2012. július 27.

Netes telekocsi szolgáltatás indult

Közösségi úton lehet útitársat szerezni a Zivi.hu-n keresztül.

Közösségi úton lehet útitársat szerezni a Zivi.hu-n keresztül.

Közösségre épülő telekocsi szolgáltatás indult Zivi.hu néven. A szolgáltatás lényege, hogy az egyirányba igyekvők könnyebben találjanak útitársat, ami autós oldalról a költségek megosztása, utas oldalról pedig a kényelem miatt jelenthet előnyt.

"A Zivi megspórolja a bonyolult és kellemetlen egyeztetéseket, és pár kattintással segít megszervezni a közös utazást. Hiszünk abban, hogy a Zivi kellemes utazásokat és meghatározó találkozásokat tesz majd lehetővé. Reméljük, Magyarországon is olyan sikeres lesz ez az utazásmód, mint Francia- és Németországban, ahol már milliók telekocsiznak rendszeresen" - nyilatkozta az új szolgáltatásról Haidekker István és Balázs, a két társalapító.

A telekocsizással mindenkit megcéloznak, aki spórolni szeretne, vagy kényelmesebb, érdekesebb utazásra vágyik. Ugyanakkor a Carpooling.com felmérése szerint a telekocsizók 53 százaléka nő, kor szerint pedig a 25–39 évesek körében a legnépszerűbb ez az utazási forma.

A Zivi.hu a már létező közösségekre is erősen építene, így például a Magyar Vitorlás Szövetség tagjai számára is léterhozott egy csoportot, ami 4000 főt érint. A csoporttagság előnye bármely esetben az a közlés szerint, hogy így plusz információt tudnak szerezni egymásról a potenciális útitársak.

Mivel a biztonság kulcsfontosságú ahhoz, hogy a modell működjön, így a felhasználóknak profiloldalt kell létrehozniuk, ahol az alapadatokon kívül látható, hogy a felhasználónak hány ismerőse van a Facebookon, milyen értékeléseket írtak róla korábbi útitársai, és a a mobilszámát is vissza kell igazolnia. Az autósoknak meg kell jelölni az autójuk típusát, gyártási évét, rendszámát és  fényképet is feltölthetnek a kocsiról.