2016. augusztus 26.

Netflix: bejött a nemzetközi offenzíva

Egy friss elemzés szerint nemsokára beérik a globális terjeszkedési stratégia gyümölcse, mégpedig sok-sok dollár képében.

Az IHS számos médium által idézett elemzése szerint ugyanis 2018-ban jöhet el az a pillanat, hogy a Netflixnek több fizetős ügyfele lesz az Egyesült Államokon kívül, mint odahaza. A cég becslése alapján napokon-heteken belül átlépi a 80 milliót a fizető felhasználók száma; most 79,9 millióra becsülik ezt a kört. Két év múlva lesz az a pillanat is, amikor a fizetős csoport százmilliósnál nagyobb lesz.

Az előrejelzés szerint 2018 és 2020 között dinamikusan növekszik majd a nemzetközi ügyfelek száma; az időszak végére ők már 75 millióan lesznek. Az amerikai piac telítettségére utalhat az a szám, amely az elmúlt két évre 30-30, az ideire csak 21 százalékos ügyfélkör-bővülést becsül, ugyanakkor 2016-ra a nemzetközi felhasználók számának 38 százalékos emelkedését jósolja. (Ez 2,8 milliós bővülés amúgy.) Európa keleti és déli részén két népes és fizetőképes piac, a lengyel és a török lesz az IHS szerint a Netflix térnyerésének motorja.

A pénzügyi adatokban is átbillen az IHS szerint a mérleg nemsokára. 2020-ban már a bevételek 53 százaléka érkezik az USA határain kívülről, összességében pedig 13 milliárd dolláros árbevételt könyvelhet el a társaság.

Még több kerékpárosverseny az Eurosporton

4 órája

Az Eurosport, az Amaury Sport Organisation (ASO) és az Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU) által kötött megállapodás révén a Tour de France és a La Vuelta minden pillanata 2025-ig kizárólag az Eurosporton lesz követhető élőben.