2013. február 11.

Netre kergetve

Egy tekintélyes kutatócsoport szerint nemsokára alig lesz esélyük a földi, a műholdas és a kábelsugárzásra a kisebb tévécsatornáknak Nagy-Britanniában

Egy tekintélyes kutatócsoport szerint nemsokára alig lesz esélyük a földi, a műholdas és a kábelsugárzásra a kisebb tévécsatornáknak Nagy-Britanniában.

Az IHS Screen Digest állítása szerint nem a platformokon kialakuló helyszűke, hanem egy teljes mértékben közgazdasági megfontolás lódíthatja a brit piac szereplőinek zömét az internetes műsortovábbítás felé.

Ők ugyanis azzal számolnak, hogy a helyi nézettségmérésben szereplő 192 adó közül csupán 58 nem tudna költséget faragni azzal, hogy átáll a kizárólag OTT-n keresztüli elérhetőségre.

Eközben – jegyzik meg – épp a nagy közönségarányt magukénak mondó adók azok, amelyeknek nem érdemes ezzel a kizárólagos opcióval foglalkozniuk, esetükben ugyanis a költségek meg is többszöröződhetnek a jelenlegihez képest.

Az amerikai first lady fellépést ígér

20 órája

A first lady a legnagyobb internetes vállalatok és közösségi platformok vezetőit látta vendégül a Fehér Házban, hogy megvitassa velük az internet kedvező és kedvezőtlen hatásait, elsősorban a gyermekekre.