2012. január 05.

Nevet és fókuszt vált a Bookline

Shopline néven indul január közepén univerzális e-kereskedelmi site. Két új almárka érkezik még.

Shopline néven indul január közepén univerzális e-kereskedelmi site. Két új almárka érkezik még.

Univerzális webáruházat hoz létre Shopline néven a Bookline.hu Nyrt., döntött a cég közgyűlése. Ez azt jelenti, hogy a cég még jobban ráfekszik a nem-könyves kínálatra. A 10 éves Bookline.hu mára 700 ezer felhasználóval bír, s a karácsonyi időszakban már több százezer nem-könyv terméket adott el.

A társaság már korábban elfogadta a termékbővítési stratégiát, s ennek jegyében a Shopline lesz az ernyőmárka, amely a közlés szerint "virtuális polcokat biztosít majd több saját almárkának, illetve a bolt-a-boltban rendszer keretein belül számos hazai és nemzetközi márkának is". A cég továbbra sem szakít azonban az egy kosár - egy kassza - egy csomag elvvel.

"Az idei év legjelentősebb kihívása számunkra az lesz, hogy a Shopline a Bookline-tól megörökölt, jelenleg számosságában már most figyelemreméltó nem-könyves termékkínálatát úgy bővítsük, hogy az minden vásárlói igényt kielégítsen, és a Shopline ez év végére valódi alternatívája legyen a városi bevásárlóközpontoknak" – mondta el Starcz Ákos, a társaság vezérigazgatója.

A változások keretében a Bookline márka nem szűnik meg, de a nevét Shopline webáruház Nyrt.-re változtató társaság a jövőben e platformon kizárólag könyveknek és a könyvekhez szorosan kapcsolódó kulturális termékeknek ad majd helyet a jövőben. A Shopline égisze alatt viszont további két két saját almárkát vezetnek be: a gyermektermékekkel foglalkozó Kidline-t, illetve a lakberendezési témájú Homeline-t.