2010. június 11.

Nincs is neked frekvenciád!

Bíróságon bukta el műsorszolgáltatási jogosultságát két ukrán tévécsatorna. Az is közös bennük, hogy nem a kormányhoz húznak.

Bíróságon bukta el műsorszolgáltatási jogosultságát két ukrán tévécsatorna. Az is közös bennük, hogy nem a kormányhoz húznak.

A Szabad Európa Rádió - Szabadság Rádió honlapján olvasható hír szerint a kijevi kerületi bíróság vette el az Ötös Csatorna és a TVI jogosultságát, megsemmisítve a helyi médiahatóság által január végén kihirdetett eredményt. Egy nappal a bíróság döntése előtt levélben fordult Viktor Janukovics köztársasági elnökhöz az Ötös Csatorna vezetése.

Azért kérték az államfő közbenjárását, mert szerintük a taláros testületre befolyást gyakorolt Valerij Horoskovszkij, a titkosszolgálatok főnöke. Aki egyébként – jegyzi meg a beszámoló – e tisztsége mellett az egyik versenytárs, az Inter Media Group tulajdonosa is, amely a frekvenciatender megismétlését kérte az év eleji eredményhirdetés után. A bevádolt rivális természetesen minden ilyen gyanusítást visszautasított, és bizonyítékokat követelt.

Aranyeső a Viasat Worldnél

9 órája

A Viasat World vezető nemzetközi médiavállalat öt jelöléséből kettőt váltott aranyra a Promax BDA Europe Awards díjátadóján, ahol a szórakoztatóipar, marketing és design terén elért kiemelkedő teljesítményeket értékelték.