2010. április 02.

Nincs mókás kurátor

Idén nem akadt meghökkentő nyertes a médiakuratóriumi sorsoláson; se a vakok nem dirigálhatnak a tévében, se a siketek a rádióban.

Az persze nem világos, mennyit ért a Magyar Rádió ügyeihez az Irodalmi Filmszerzők Egyesülete vagy a Magyar Televízió Gyártásvezetői Egyesület, de az elnökválasztás előtt álló cégnél akár lehet is pár jó ötlete a Vezetési Tudományos Társaság delegáltjának, vagy egy nagy húzása a Magyar Sakk Szövetségnek.
A Magyar Televízióban ezzel szemben a Színházi Dramaturgok Céhének éppúgy lesz egy voksa, mint a Magyar Muzsikus Fórumnak vagy a Magyar Információbrókerek Egyesületének és a Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesületének.
A Duna Televízióban viszont – sok más szervezet mellett - a Bujutsu-Kai Távol-Keleti Harcművészetek Egyesülete mellett a Magyar Film és Videovágók Egyesülete is nyert egy helyet, vállvetve a Magyar Tai-Jitsu Szövetséggel.
Tegnap volt a médiahatóságnál a civilek napja; ekkor sorsolták ki, mely társadalmi szervezetek delegálhatnak tagot az elkövetkező egy esztendőre a három közmédium kuratóriumába.
Nem kizárt, hogy ez volt az utolsó sorsolás; feltéve, hogy a választások után összeáll a kétharmados többség egy új médiatörvény mögé. Az utóbbi években nyilvánosságra került változatok közös eleme volt ugyanis, hogy eltörölték volna a társadalmi szervezetek ilyetén beleszólását a közszolgálati rádió és televíziók ügyeibe.
A most megválasztott kurátoroknak – ha addig nem változik a szabályozás – két elnökválasztásra is módjuk nyílik: júliusban a Magyar Rádió, szeptemberben a Magyar Televízió élére állíthatnak vezetőt. Feltéve, hogy lesz jelölt a posztokra, és annak sikerül kétharmados támogatást besöpörnie a második menetben a pártdelegáltaktól és a civilektől.
Az esetleges jogszabály-változás azt is jelentheti, hogy búcsúzik a sorsolás szervezője és állandó résztvevője, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) is.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

2 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

8 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.