2012. május 21.

Nokia: lenyomva

Régóta birtokolt, igencsak megtisztelő és jövedelmező címet happolt el a Nokiától mostanra a Samsung – állítják piackutatók.

Régóta birtokolt, igencsak megtisztelő és jövedelmező címet happolt el a Nokiától mostanra a Samsung – állítják piackutatók.

A Gartner első negyedéves adatai szerint ugyanis az első negyedéves értékesítési adatok alapján a dél-koreai cég lett a világ legnagyobb mobiltelefon-gyértója. Januártól március végéig ugyanis 86,6 millió Samsung-készülék talált gazdára, ami (az egy évvel korábbi 16,6 százalék után) most 20,7 százalékos piaci részesedést jelent.

Ezzel szemben az évek óta visszaszorulóban lévő Nokia a maga 83,2 milliós eladásával 25,1-ről 19,8 százalékra rontotta eredményét. Szakértők szerint a finn mobilóriás visszaszorulásának továbbra is az az oka, hogy a felső kategóriában nem tudja legyőzni az iPhone-t, miközben az olcsóbb készülékek között a bevett androidos márkák szerepelnek jobban, nem utolsósorban alacsonyabb áruk miatt.

Legendás rockerek A Dal színpadán

23 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.