2014. július 15.

Nonprofit lap indulhat volt origósokkal

Magyarországon élő, a sajtószabadságért és a civil társadalomért aggódó amerikai üzletember finanszírozná az új híroldalt.

Magyarországon élő, a sajtószabadságért és a civil társadalomért aggódó amerikai üzletember finanszírozná az új híroldalt.

A Cink értesülései szerint ősszel indul az Origo és az Index egykori tapasztalt vezető szerkesztője, Tóth Sára főszerkesztésével egy független, nonprofit politikai hírlap, melynek tulajdonosa Richard Field, húsz évig Magyarországon élt amerikai üzletember. Ő már rendelkezik egy magyar témákkal foglalkozó oldallal, a Budapest Beaconnel, de az új vállalkozás nagyobb szabású lesz. Tíz új munkatárssal (köztük hat egykori origóssal) indulnának.

Az ingyen átvehető anyagokat gyártó oldal nem hirdetésekből élne: Field és több más amerikai magánszemély évi 250 ezer dollárt szán a lap támogatására.

Új rekord a Sport TV-n

11 órája

November 17-én és 18-án összesen 8 magyar érdekeltségű kézilabda Bajnokok Ligája- és EHF-kupa mérkőzést közvetít a csatorna.

Visszatér Kálmán Olga

12 órája

Új közéleti műsor indul az N1TV-n Saller néven, amelynek első adásban Kálmán Olga, Havas Henrik, Bencsik Gábor, Para-Kovács Imre, Gulyás Balázs és Balogh Gábor szerepel majd.