2017. június 09.

Nőtt a Dell piaci részesedése

Veszteséggel zárta a Dell Technologies amerikai információtechnológiai konszern az idei pénzügyi éve május 5-én zárult első negyedévét - derül ki a vállalat közleményéből.

A Dell idei üzleti évének első negyedévében 17,8 milliárd dollár bevételt ért el, amely 46 százalékkal felülmúlta az előző év azonos időszakában elért 12,24 milliárd dolláros forgalmat. A jelentős emelkedés döntően az EMC akvizíciójának tudható be.

A Texas állambeli vállalat adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 1,567 milliárd dollár lett, 144 százalékkal kedvezőbb, mint a tavalyi üzleti év első negyedévében.

A Michael Dell által 1984-ben alapított vállalat ugyanakkor az EMC adattároló megoldásokra szakosodott vállalat felvásárlása folytán felmerült költségek miatt a negyedévet 1,38 milliárd dollár nettó veszteséggel zárta.

A hagyományos személyi számítógépek piacán a Dell az idei első negyedéves adatok alapján a HP Inc. és a Lenovo után a harmadik helyen állt 9,573 millió PC eladásával. A cég eladásait 6,2 százalékkal növelte, piaci részesedése pedig 15,0 százalékról 15,9 százalékra emelkedett.

(mti)

Rádiós pályázatok

5 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.