2016. augusztus 31.

Nőtt a magazinok olvasottsága

A Magazine Media 360 szerint a magazinok iránti elköteleződés és kereslet az évek során egyértelműen növekedést mutat.

Az amerikai Magazin Kiadók Szövetségének ”The Magazine Media 360° – Brand Audience Report” 2016-os első félévi adatai szerint az előző évhez képest 6,2 százalékkal nőtt a magazinok olvasottsága.

A Szövetség 2014 óta minden hónapban összeállítja a beszámolóját, amelyhez a legfontosabb független kutatási cégektől gyűjti be az adatait. Ez alapján jól kivehető az a trend, amely az előző évekhez viszonyítva a magazinok jelentős növekedését mutatja a különböző platformokon.

Legyen szó az internetet egyáltalán nem használó idősebb generációról, vagy trendekre fogékony fiatalabbakról, a magazinolvasás nem megy ki a divatból: a Magazine Media 360 szerint a magazinok iránti elköteleződés és kereslet az évek során egyértelműen növekedést mutat.

Az MLE szerint kutatások is bizonyítják, hogy a legnépszerűbb magazinok kétszer akkora tömeget érnek el és mozgatnak meg, mint a legnépszerűbb TV műsorok, illetve más médiumokkal szemben a fogyasztóik sokkal elkötelezettebbek és aktívabbak az illető magazinok social media csatornáin is.