2014. október 29.

Növekedési pályán a Telenor

Az intenzív kommunikációs kampányoknak és a kereskedelmi ajánlatoknak köszönhetően mind a számlás, mind pedig a kártyás előfizetések száma növekedett.

Az intenzív kommunikációs kampányoknak és a kereskedelmi ajánlatoknak köszönhetően mind a számlás, mind pedig a kártyás előfizetések száma növekedett.

A 2014. harmadik negyedévi, 39,6 milliárd forintos árbevétel 3,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi időszak összegét, ezzel a vállalat árbevétele már második negyedéve növekszik. A növekedésben a készülék értékesítés felfutása mellett az összekapcsolási és a nem mobilszolgáltatásokból származó bevétel emelkedése is szerepet játszott. Az EBITDA egyszeri tételek nélküli nominális értéke (13,1 milliárd Ft) a tavalyi szintnek felelt meg a magasabb készülék költségek és a távközlési adó miatt. Az előfizetések száma 25 ezerrel emelkedett a negyedév során, és az időszak végére elérte a 3 millió 460 ezer darabszámot. A növekedés mind a számlás, mind pedig a kártyás szegmensre jellemző volt. A tőkeberuházások összege 0,8 milliárd forinttal lett magasabb a Hipernet hálózat bővítése és a kapcsolódó átviteltechnikai beruházások miatt. Emellett a Telenor 31,725 milliárd forintot fizetett az új frekvenciablokkok 15+5 éves használati jogosultságáért.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon elsőként a Telenor ügyfelei használhattak 150 Mbps sebességű negyedik generációs (4G) mobilinternetet, valamint zenei streaming szolgáltatást és vehették igénybe az élő televízióadás és a video-on-demand szolgáltatás újszerű kombinációját. Egyértelműen az ügyfélközpontúság és az innováció hajtotta és hajtja növekedésünket” – fűzte hozzá az eredményekhez Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.