2010. augusztus 18.

Növekedést vár a Népszava

Jelentős példányszám-növekedést vár a hónap elejével életbe léptetett ráncfelvarrástól a legrégebb óta megjelenő hazai napilap.

Jelentős példányszám-növekedést vár a hónap elejével életbe léptetett ráncfelvarrástól a legrégebb óta megjelenő hazai napilap.

Az áruspéldányok eladása 10-15 százalékkal, az előfizetéseké ennél is nagyobb mértékben ugorhat meg a Napi Gazdaság cikke szerint. A lapból 2010 második negyedévében átlagosan 18,7 ezer példány fogyott.

Múlt héttől jelentkezik új arculattal a politikai napilap. Elemzés- és háttér-fronton erősít a Népszava. Modernebb, elegánsabb, szellősebb lesz a lap, s az új tipográfia mellé új belső struktúra is társul. Erősítenek az elkötelezett baloldali hangnemen is. Bevezetik a több laptagos rendszert – ígérték akkor.

A mai felgyorsult életünkben, a megváltozott médiapiaci szokások mellett a nyomtatott sajtónak nagyon nehéz a helyzete. Túl sok a versenytárs, a televíziók uralma nem csökken és egyre nagyobb teret hódít magának az internet. A napi tájékozódás igénye, az információéhség egyre nő, és egyre többen akarnak a dolgok mögé látni, és megtudni, hogy valóban mi történt-történik a világban, itthon a gazdasági és a politikai életben – áll a megújulást beharangozó közleményükben.

Elhunyt Baló György

10 órája

Évtizedeken át szerkesztett és vezetett közéleti-politikai műsorokat a köztévén és kereskedelmi csatornákon.