2016. augusztus 04.

Növelik a La Vuelta élő közvetítések óraszámát

Az új megállapodás értelmében szakaszonként minimum háromórányi élő, exkluzív közvetítés lesz látható Európában és Ázsiában.

Az Eurosport bejelentette, hogy további egy órával bővíti a La Vuelta élő közvetítések idejét, amely a Grand Tour versenyek szezonzáró eseménye. Az Eurosport az új megállapodással a korábbi minimum két órás közvetítési időt növelte, melynek köszönhetően 2016 és 2020 között szakaszonként minimum három órás élő közvetítést láthatnak a nézők a La Vuelta eseményeiről.

Az új megállapodás tovább erősíti az Eurosport pozícióját mint a kerékpársportok otthona, valamint kifejezi azon elköteleződését, hogy eljuttassa a legkiválóbb prémium sport műsorokat a szenvedélyes sportrajongóknak minden piacán.

2016-ra és a későbbi évekre vonatkozó közvetítési műsorterv több helyi gyártású elemet is tartalmaz, olyan helyi sporthírességekre fókuszálva, mint a spanyol Alberto Contador és Alejandro Valverde, a francia Thibault Pinot és Tony Galopin, valamint az olasz Fabio Aru és Vincenzo Nibali, illetve a német André Greipel és Simon Geschke. Az Eurosport a szakaszok teljes közvetítését követően a holland nézők számára további műsorelemekkel is készül.

„A mai megállapodás összhangban van stratégiánkkal, amely szerint prémium és kihagyhatatlan tartalmakat nyújtunk a sportrajongóknak. Az idei Tour de France közvetítések rekord nézettséget értek el, így külön öröm a számunkra, hogy még tovább táplálhatjuk a kerékpárrajongók szenvedélyét a megnövelt óraszámú La Vuelta közvetítésekkel és helyi gyártású produkciókkal. Így még közelebb hozzuk a rajongókat kedvenc hőseikhez, bemutatva küzdelmüket ezen a legendás versenyen” – nyilatkozta Peter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója.