2014. szeptember 04.

Növelte bevételeit és tovább innovál a TV2

A TV2-csoport sajtótájékoztatón mutatta be őszi műsorstruktúráját, az idei év eddigi eredményeit, valamint a közeljövő terveit.

A TV2-csoport sajtótájékoztatón mutatta be őszi műsorstruktúráját, az idei év eddigi eredményeit, valamint a közeljövő terveit.

Yvonne Dederick társ-ügyvezető számok helyett ezúttal a csoport vízióit osztotta meg a közönséggel. A múltba révedés helyett az innovációra helyezik a hangsúlyt: a stúdióberuházások, a friss műsorok és a megújuló kereskedelmi tevékenység mellett tervezett akvizíciókról is beszélt, melyekről egyelőre annyit tudni, hogy nem korlátozódnak majd a televíziós szektorra. Hazai gyártású műsorokra is többet költenek majd – jelenleg a tartalomjellegű kiadásokon belül ezek aránya 58 százalék. Egyúttal beszámolt arról is, hogy az Aon Hewitt felmérése alapján a tulajdonosváltás óta a munkavállalói elköteleződés és a menedzsmenttel szembeni elégedettség is növekedett az alkalmazottak körében.

Még férnek logók a táblára

Simon Zsolt a tavasszal ismertetett három sikerkritérium mentén értékelte a TV2 teljesítményét. Nézettség terén piacvezetőnek tekintik a TV2-t, január-augusztusban a 18-59 éves korosztályban 13,2 százalékos nézettségről számoltak be. A kissé késve induló kábelcsatornák nézettsége pedig a tavalyi 2,9%-ról idén 4,5%-ra, egyes napokon akár 5% fölé is növekedett, így a csoport teljes nézettsége a tavalyi 16,5%-ról 17,1%-ra nőtt – mondta a vezérigazgató.

Üzleti eredmények terén az éves teljes bevételben 7,7%-os növekedést prognosztizálnak 2013-hoz viszonyítva. A reklámbevételek eddigi bővülése 7,5%-os (a kábelcsatornákon 26,5%, a non-spot megoldásoknál 50% a növekedés), míg a kábelcsatornák terjesztési bevételei 15%-kal emelkedtek. Utóbbi tétel jövőre lesz igazán jelentős, amikor a tervek szerint a TV2-ért is elkezdenek majd díjat szedni.

A harmadik kritérium a kiegyensúlyozottság: ennek kapcsán Simon Zsolt kiemelte, hogy a választási időszakban és azon kívül is tartották magukat a BBC ajánlásai szerinti kormánypárt-ellenzék arányhoz a megjelenések terén.

A 18-59 éves korcsoportra váltás nem csak a nézettségi adatokban csapódik le, de a csatornák arculatát, kommunikációját és tartalmát is érinti majd. Heteken belül érkezik a csatornák új imázsa, melyről egyelőre egy hangulatklipet mutattak be. Ennek alapján csinibabás jellegű retróra és pőre férfihátsókra számíthatunk…

Kissé még homályos az új arculat...

A csoport a képernyőn kívül is törődne a célcsoporttal és gondoskodna szórakoztatásáról. Ennek jegyében öt mozifilm (köztük az Argo 2 és a Mancs) gyártásában is részt vesznek, valamint a valós és eltolt idejű OTT tartalmakat is egyre több szolgáltatón keresztül fogják kínálni.

Az őszi programkínálatról György Bence programigazgató beszélt. A Paramount és a Fox stúdiókkal kötött megállapodás alapján 2-3 éves sikerfilmek kerülnek majd képernyőre (pl. a Prometheus, a Transformers III, a Mission:Impossible – Fantom protokoll vagy A diktátor). Telenovella-fronton az új A macska mellett várhatóak további sorozatok is. A Jóban Rosszban megújul: új szerzőkkel, nézői felmérés alapján más utakon folytatódik a történet a 19:30-as műsorsávba visszakerült sorozatnál. A TV2 új, modern stúdiójában már próbálnak a Sztárban sztár második évadára. November 9-én végre elindul a Rising Star, és arról is lehullt a lepel, hogy ennek műsorvezetője lesz a csatornához nemrég átigazolt Ördög Nóra. A másik új formátum a Bumm! című vetélkedő, amely október 29-én debütál.

A Pro4 sportvonalon erősít, kézilabda-közvetítésekkel, míg a Pimaszúr ottalszik új házigazdái közül a Rippel fivérek, Klausmann Viktor és Dukai Regina neve hangzott el.

Teszteltük a Bumm!-ot. Ilyen, amikor felrobban a bomba