2017. október 26.

Növelte bevételét és nyereségét a Telenor

A Telenor Magyarország bevétele 4 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, ami leginkább az egy előfizetőre jutó átlagos bevétel (ARPU) és a havidíjas előfizetések növekedésének köszönhető.

A Telenor Magyarország bevétele 4 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, ami leginkább az egy előfizetőre jutó átlagos bevétel (ARPU) és a havidíjas előfizetések növekedésének köszönhető, illetve annak, hogy a havidíjas ügyfelek egyre több szolgáltatást vesznek igénybe - közölte a Telenor anyavállalata, honlapján.

A magyarországi vállalat teljes bevétele július-szeptemberben 1,195 milliárd norvég korona volt, míg 2016 ugyanezen időszakában 1,124 milliárd korona (1 norvég korona mintegy 32,8 forint). A kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) a harmadik negyedévben 415 millió koronát ért el, egy évvel korábban pedig 389 millió koronát.

A Telenor Magyarország egy előfizetőre jutó átlagos havi bevétele (ARPU) az idei harmadik negyedévben 109 koronát tett ki, szemben a tavalyi 102 koronával. Az idei első háromnegyed évben az ARPU 104 korona volt, tavaly pedig 102 korona.

A vállalatnak szeptember végén 3,082 millió előfizetője volt. A hírközlési törvény által június 30-ig előírt kötelező adategyeztetést elmulasztók miatt 69 ezerrel csökkent ugyan a kártyás előfizetők száma, ám a piaci átlaghoz képest arányosabban kisebb volt a visszaesés a Telenornál. Mindezt részben kompenzálja a lakossági számlás ügyfelek számának erőteljes növekedése, aminek következtében a mobilelőfizetések száma csak 39 ezerrel csökkent a Telenornál a harmadik negyedévben.

(mti)

Címkék: gazdaság telenor