2011. június 24.

Nyáron startol a ValóVilág5

Több mint 38 ezren jelentkeztek, augusztusban indul a valóságshow újabb szériája.

Több mint 38 ezren jelentkeztek, augusztusban indul a valóságshow újabb szériája.

Augusztus végén jön a ValóVilág ötödik szériája, miután lezárult a jelentkezés, és több mint 38 ezren akarnak bejutni a Villába. "Természetesen hiszünk a sikerben. Már javában zajlanak az előkészületek és megígérhetem, hogy a ValóVilág5 is tele lesz érdekes emberekkel, akik tudják; a ValóVilág villában valóban a lét a tét" - mondta el a műsor kapcsán Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója.

A piacvezető csatornának viszont 232 millió forint jelenleg a tét, mivel két - 144, illetve 88 millió forintos - részletben ennyi büntetést sózott rá a Médiatanács, elsősorban a kiskorúakra káros tartalmak, kisebb mértékben pedig burkolt reklámozás miatt. Az RTL ki is akadt a büntetés mértéke és a hatósági kommunikáció módja miatt, így fellebbeztek.

Nézettségi vonalon viszont egyértelmű siker volt az Alekosz győzelmével zárult reality: a 2010 novemberében rajtolt negyedik széria átlagosan 38,4 százalékos közönségarányt produkált a 18-49 éves kereskedelmi célcsoportban. Éppen a sikerrel indokolja a csatorna, hogy már augusztus végén harcba küldik a villalakókat.