2017. május 31.

Nyártól szabad a roaming

Június közepétől az EU országaiban már belföldi árakon barangolhatunk.

Összhangban az Európai Unió szabályozásával a Telekom ügyfelei 2017. június 15-től a belföldi díjcsomagjukban érvényes árakon, EU roaming többletdíj nélkül telefonálhatnak, SMS-ezhetnek és netezhetnek az EU-ban, amennyiben betartják a méltányos használatra vonatkozó feltételeket.

A korábbi évek roaming adatai alapján a Telekom ügyfelei a legnagyobb roaming forgalmat eddig is az EU országaiban, azok közül Németországban, majd sorrendben Ausztriában, Olaszországban és Franciaországban és Horvátországban bonyolították.

A Telekom várakozásai szerint a belföldön megszokott feltételek kiterjesztésével ügyfelei még nagyobb kedvvel és szabadsággal használják majd telefonjaikat az Európai Unió országaiban történő időszakos utazásaik során.

Az elmúlt években számos, a roaming használatot elősegítő kedvezményes ajánlat hatására folyamatosan nőtt a roaming hang- és adatforgalom az ügyfelek körében, a tavaly nyári adatok szerint egy év alatt hatszorosára nőtt a roaming adatforgalom a Telekom lakossági ügyfelei körében. A növekedésnek a szabad roamingolás most újabb lendületet adhat.