2010. november 14.

Nyert a Minimax

Októberben 11,68 %-os közönségarányt ért el a 4-14 éves célcsoportban az adó, verve ezzel a Disney Channelt és a Cartoon Networköt is.

Októberben 11,68 %-os közönségarányt ért el a 4-14 éves célcsoportban az adó, verve ezzel a Disney Channelt és a Cartoon Networköt is.

A következetes építkezés meghozta gyümölcsét és májustól határozott növekedés tapasztalható a Minimax nézettségében. A csatornán megújult a műsorstruktúra, melynek következtében több friss tartalommal találkozhatnak a gyerekek. A vasárnapi játékfilmek igen sikeresek, így ezt a szombati adásmenetben is bevezették, és a legnépszerűbb sorozatokból hétvégi maratont is láthatnak a kicsik és nagyok – áll közleményükben.

A csatorna a műsorstruktúra megváltoztatása mellett olyan programokban látja sikerének titkát, mint a Barbie hónap, Vízcseppmester maraton, és a helyi műsorokban, mint a Minimax Híradó vagy a Szerintünk a világ, amelyek által a nézők és a gyerekek sokkal jobban magukénak érzik a csatornát. Ezen felül különösen jól szerepelnek a Thomas, a gőzmozdony és a T-Rex Expressz sorozatok, valamint ami talán még ennél is fontosabb, hogy a Minimax a rendkívül népszerű Varázslatos Iskolabusz kampánnyal közvetlen kapcsolatot teremtett nézőivel a nyár folyamán, sőt újabb kis rajongókra tett szert. A csatorna a szórakoztatva oktatás jegyében indított programsorozatnak köszönhetően a törzsközönségnek számító 4-7 évesek mellett a nagyobb gyermekek figyelmét is fel tudta kelteni - írják.