2010. május 22.

Nyílt platform a Guardian-nél

Szembeúszik az árral az egyik legnagyobb brit napilap: nem enged a fizetőstartalom-őrületnek a The Guardian. Sőt… közben pénzt is keres ezzel.

Szembeúszik az árral az egyik legnagyobb brit napilap: nem enged a fizetőstartalom-őrületnek a The Guardian. Sőt… közben pénzt is keres ezzel.

Most meghirdetett nyílt platformjuk lényege éppen az, hogy bárki szabadon integrálhatja korábban megjelent cikkeiket saját webes kínálatába. A rendszer három lépcsőből áll, és csak az utolsóért kell fizetni; ekkor a felhasználó úgy veszi át az anyagot, hogy ezt nem ellentételezi hirdetési hellyel.

Az alapszintet a sima átirat jelenti – ezt minden további nélkül engedi a lap. Feltéve, hogy hivatkoznak rájuk. A második fokozat a teljes anyag átvétele, reklám-ellentételezéssel. Ekkor a hirdetésből befolyó summa értelemszerűen a Guardian kidóját gazdagítja. A lap kiadója és több vezetője korábban sem rejtette véka alá azon véleményét, hogy vakvágányra vezeti az iparágat a fizetős internetes tartalom forszírozása.

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

3 órája

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.

″Az Index marad, ami volt″

20 órája

Évek óta a frontvonalban érezzük magunkat. Mint egy világháborúban. Hol a Vörös Hadsereg söpör át rajtunk, hol a Wehrmacht, mi meg csak kapkodjuk a fejünket - kezdik a szolgálati közleményüket.