2010. szeptember 01.

Nyomás Erdélyre

Példátlan nyomásgyakorlás miatt panaszkodik a romániai magyar újságírók szervezete, amely párttól kér segítséget az ügyben.

Példátlan nyomásgyakorlás miatt panaszkodik a romániai magyar újságírók szervezete, amely párttól kér segítséget az ügyben.

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete - Markó Béla RMDSZ-elnöknek és miniszterelnök-helyettesnek, valamint Kelemen Hunor kulturális miniszternek címzett – levelében elsősorban az adótörvények átszabására panaszkodik. Tavaly Romániában bevezették az átalányadót, amit attól függetlenül kell leróni, hogy nyereséges vagy veszteséges a cég, júliustól pedig emelték a személyi jövedelemadót. Ezzel szerintük létbizonytalanságba, esetenként a csőd szélére taszították a független sajtót.

Ennek tetejébe a múlt hónapban bevezették, hogy nem csupán az állandó jövedelmek, hanem a szerződéses munkaviszony után is le kell róni a társadalmi járulékot, ami nem csupán az egyetemi oktatókat és a művészeket, de a médiamunkásokat is sújtja. Eközben a válság hatására amúgy zuhant a médiumok reklámbevétele, ráadásul „a kabinet egyes tagjai a sajtót teszik felelőssé az állami intézményekben kialakult káoszért, és visszaélve hatalmukkal, megfélemlítik az újságírókat".

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

12 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

18 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.