2010. szeptember 01.

Nyomás Erdélyre

Példátlan nyomásgyakorlás miatt panaszkodik a romániai magyar újságírók szervezete, amely párttól kér segítséget az ügyben.

Példátlan nyomásgyakorlás miatt panaszkodik a romániai magyar újságírók szervezete, amely párttól kér segítséget az ügyben.

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete - Markó Béla RMDSZ-elnöknek és miniszterelnök-helyettesnek, valamint Kelemen Hunor kulturális miniszternek címzett – levelében elsősorban az adótörvények átszabására panaszkodik. Tavaly Romániában bevezették az átalányadót, amit attól függetlenül kell leróni, hogy nyereséges vagy veszteséges a cég, júliustól pedig emelték a személyi jövedelemadót. Ezzel szerintük létbizonytalanságba, esetenként a csőd szélére taszították a független sajtót.

Ennek tetejébe a múlt hónapban bevezették, hogy nem csupán az állandó jövedelmek, hanem a szerződéses munkaviszony után is le kell róni a társadalmi járulékot, ami nem csupán az egyetemi oktatókat és a művészeket, de a médiamunkásokat is sújtja. Eközben a válság hatására amúgy zuhant a médiumok reklámbevétele, ráadásul „a kabinet egyes tagjai a sajtót teszik felelőssé az állami intézményekben kialakult káoszért, és visszaélve hatalmukkal, megfélemlítik az újságírókat".

Lajos Mari a Nosalty kérésére kamerák elé állt

1 napja

A kétrészes kisfilmben két, általa is nagyra értékelt receptet ajánl, így a répatorta muffin és a töltött-tojás-variációk elkészítése igazán nosztalgikus pillanatokat ígér mindenki számára.