2011. november 02.

Nyomás alá kerülhet a tévéköltés

Miközben még mindig a tévé a szupermédia, és Amerikában főleg igaz az állítás, a YouTube mégis jelentős kihívást hordoz a friss újításokkal.

Miközben még mindig a tévé a szupermédia, és Amerikában főleg igaz az állítás, a YouTube mégis jelentős kihívást hordoz a friss újításokkal.

Komoly nyomás alá helyezheti a televíziós reklámköltéseket a YouTube felé forduló mind nagyobb média- és márkatulajdonosi figyelem - írja a WARC. A Google videómegosztója nemrég jelentette be, hogy 96, eredeti tartalmat szolgáltató csatornát indítanak rajta olyan tartalomgyárak, mint a Wall Street Journal, a Hearst vagy a Thomson Reuters.

Robert Kyncl, a YouTube tartalmi partnerségekért felelős globális vezetője szerint a csatornák új lehetőséget jelentenek a fogyasztók globális elérésére és bevonására, mivel tartalmaik bármilyen, internetcsatlakozással ellátott eszközön nézhetőek lesznek, a világ bármely pontján.

Mindez azzal a trenddel is találkozik, hogy a globális elérés mellett a különböző célközönségek, akár niche szegmensek megfelelő targetálása is fontos kívánalom a márkatulajdonosok részéről - tette hozzá David Cohen, a Universal McCann ügyvezető alelnöke.

A Barclays Capital elemzője szerint a lépés a Google-t tartalom disztribútori pozícióba helyezi, s ilyen módon sikerrel pályázhat azokra a pénzekre (és fogyasztói figyelemre), amelyek most még a hagyományos televíziós felületekhez áramlanak.