2016. november 28.

Nyomdát vett a Zrínyi

A váci Ipress Center nyomdát szerezte meg az Euro-Druckservice AG magyarországi leányvállalata.

Hétfői bejelentésük szerint a Zrínyi Nyomda Zrt., a német Euro-Druckservice AG (EDS) hazai leányvállalata szerezte meg a Fastrock Kft.-n keresztül Magyarország meghatározó heat set magazinnyomdája, a váci Ipress Center száz százalékos tulajdonrészét.

Az EDS 2007-ben lépett a magyar piacra a Zrínyi Nyomda megvásárlásával. A mostani akvizíció várhatóan nem változtatja meg sem az Ipress Center, sem a Zrínyi Nyomda mindennapos működését, a vásárlás ugyanakkor lehetőséget biztosít a szervezetek hatékonyabb összehangolására és ezáltal mindkét vállalat ügyfélkörének jobb kiszolgálására - emlékeztettek.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyével létrejött akvizíció célja, hogy az Európa 5 országában már jelenlévő EDS és az Ipress Center erősíteni tudja exportképességét és megfelelő kapacitást biztosítson az európai versenypiac igényeihez. Ahogy azt a GVH megállapította, az EDS csoport elsősorban a szórólap-nyomtatási piacon aktív, míg az Ipress Center a magazingyártásban tölt be jelentős szerepet, így az összeolvadás nem befolyásolja a piaci feltételeket. Ugyanakkor a vásárlás további lépés a magyar nyomdaipar konszolidációjában, a szinergiák kihasználásával pedig növelhető a hatékonyság és javítható az ügyfelek számára nyújtott szolgáltatás.

Az EDS csoport Európa egyik legjelentősebb nyomdai cégcsoportja, mintegy 230 millió euró árbevételt ért el a 2015-ös üzleti évben és 1400 munkatársat foglalkoztat Németországban, Csehországban, Lengyelországban, Romániában és Magyarországon – írják a bevásárlás árát nem közlő tájékoztatásban.

A Sport TV közvetíti a WTCR-t

8 órája

A Sport TV közvetíti idén és jövőre a túraautó-világkupát (WTCR), amelynek bajnoka Michelisz Norbert - írja az MTI.