Az anyaságot körülvevő mítoszokkal, tabukkal és félreértésekkel szeretne szakítani a YouTube új, magyar fejlesztésű online videósorozata. A formátumot gyártó WMN Produkció a ghánai születésű magyar énekesnőt, Dagadu Senát kérte föl a műsorvezetésre.

„Voltak elveink. Aztán lett gyerekünk” – ez a szlogenje az új videósorozatnak, az első évad friss epizódjai mostantól tíz héten át, vasárnaponként kerülnek föl a WMN YouTube-csatornájára. Az alkotók célja, hogy a nézőket, különösen a szülőket legalább az adások 15– 20 percére egy kicsit felszabadítsák az őket körülvevő rengeteg elvárás alól.

A Nyomjad, anyukám! úgy nyúl a szülőség témájához, hogy abban nincs köszönet. Van viszont benne humor, önirónia, tabudöntés, szókimondás, játékosság és közben ismeretterjesztés. Mindezt egy szuperizgalmas és tehetséges ember szemén keresztül, akiről a forgatásokon kiderült, hogy nemcsak remek énekesnő, hanem hihetetlenül természetes műsorvezető is

– mondta D. Tóth Kriszta, a WMN alapító-főszerkesztője.

Fotó: WMNmagazin/YouTube
Fotó: WMNmagazin/YouTube

Az Irie Maffia énekes-szövegírója, amellett, hogy maga is anya (kislánya, Kekeli Katalin nyolcéves), igazi vagány, szókimondó, önazonos nő. Sena örömmel mondott igent a felkérésre, mert, mint kiderült, egy ideje már tervezte, hogy az éneklés mellett más területen is kipróbálná magát.

Fotó: WMNmagazin/YouTube
Fotó: WMNmagazin/YouTube

Amikor megkerestek ezzel az ötlettel, éppen azon gondolkoztam, hogy szívesen csinálnék mást is az éneklés mellett. Más helyzetekben is dolgoztam már kamerával, és nagy kedvem volt belevágni. A témák, amiket fölvetünk a műsorban, anyaként is érintenek és érdekelnek. És van egy titkos személyes okom is, amit egyelőre nem árulok el, de ez is szerepet játszott abban, hogy elvállaltam a műsorvezetést…

Hogy, mi ez a titok, az a Nyomjad, anyukám! sorozat negyedik részéből derül ki. Az első rész, amely már elérhető a WMN YouTube csatornáján, a női mell és a szoptatás kérdését járja körül.

 

De az első évadban szó lesz például az anyai lelkiismeret-furdalásról, a szülői kialvatlanságról, az otthoni munkamegosztásról vagy épp a gyerekek és a közösségi média viszonyáról.

A Disney szerint is károsak a rajzfilmjeik

2 órája

A Disney+ aközött választhatott, hogy eltávolítsa a Dumbót, Pán Pétert és még néhány klasszikus rajzfilmet, vagy képmutató és felesleges önmosdatásba kezdjen. Utóbbi történt.