2014. május 14.

Nyomkodhatjuk a piros gombot

MédiaKlikk néven hibrid televíziós (HbbTV) szolgáltatást indított az MTVA az Antenna Hungária közreműködésével.

MédiaKlikk néven hibrid televíziós (HbbTV) szolgáltatást indított az MTVA az Antenna Hungária közreműködésével.

Médiaklikk néven indított az MTVA hibrid televíziós (HbbTV) szolgáltatást, melyhez az Antenna Hungária biztosítja a technikai hátteret. A szolgáltatás az országos földfelszíni MinDigTV-n és az MTVA műholdas terjesztésében is elérhető.

Az Antenna Hungária 2013 októberében a digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) hálózatán indított ingyenes HbbTV tesztsugárzást MinDigTV Plusz néven, amely a MinDigTV Infocsatornájáról indítható el. A teszt streamelt élő tévé- és rádióadásokat, kibővített programújságot, híreket, időjárás-előrejelzést, lottószámokat, webkamerás megjelenítést és szavazó applikációt tartalmaz.

A Médiaklikk a távirányító piros funkciógombjának megnyomásával érhető el a MinDigTV vétellel rendelkező televízió-készülékeken a közszolgálati TV csatornákról, amennyiben a készülék internethez is van csatlakoztatva és képes a HbbTV szolgáltatás megjelenítésére. A szolgáltatás kibővített műsorújságot tartalmaz. Ezen kívül a HbbTV portálon elérhetőek a Parlament Rádió, a Nemzetiségi Rádió és a Duna World Rádió műsorai, hírek és aktuális időjárás-előrejelzés is megtalálható rajta.

Az MTVA által idézett adatok szerint több mint 160 ezer HbbTV-képes televíziókészülék van a háztartásokban, a jelenleg kapható okostévék egyharmada pedig már HbbTV-képességgel kerül a boltokba.