2010. február 16.

ORTT: frekvenciaterv van, pályázat később

Nem írta még ki arra a tucatnyi hullámsávra a pályázatot az ORTT, amelyeknek koncessziója egy-másfél éven belül lejár. Ezzel hónapok óta törvénysértésben van a testület. Nem ez az első ilyen eset a médiahatóság közel másfél évtizedes történetében.

Testületi forrásaink szerint hetek kérdése, hogy elfogadják a jelentkezési felhívást, és indulhat a verseny az első nagyobb frekvenciacsomagért, amit a két országos kereskedelmi jogosultság odaítélése óta hirdettek meg. Mivel a közeljövőben újabb félszáz hullámsávot ítélnek oda, várhatóan sajátos belső elvek alakítják majd a tülekedést.
A most kiírandó frekvenciák egyike például a Klubrádióé, a társaság pedig két vonalon is „támad”, hiszen bejelentkeztek az évek óta üresen álló fővárosi 92,9 MHz-es sávra. Ha ott nyernek, csupán annyi a dolguk, hogy egy évvel koncessziójuk lejárta előtt áthurcolkodjanak az egykori Rádió Deejay sávjára – ha nem, indulhatnak a saját, 95,3-as frekvenciájukért. Arató András, a Klubrádió tulajdonosa portálunk érdeklődésére korainak nevezte a kérdést, hogy milyen műsor szólna a 92,9-en, ha ők nyernek, de a menedzsment egyik tagja annyit elárult: kisebb módosításokkal, de a Klub-tematikát vinnék tovább.
Hogy erre hol lesz esélyük, az még kérdéses, hiszen a 92,9 pályázata eléggé személyre szabott: Elsősorban a főváros vételkörzetében középhullámon sugárzó adóknak szánják, vételminőség-javításra; ez a személyleírás megfelel a Magyar Katolikus Rádió paramétereinek. Érdekes szereplője ennek a versenyfutásnak a Nature TV Magyarország Kft., amelynek címe megegyezik a Rádió1-ével.
A Lapkiadás.hu testületi tagoktól úgy tudja: a héten véglegesíthetik, hogy pontosan milyen karakterisztikájú ajánlatoknak szánják az egyes frekvenciákat,
. Ha ez sikerül megkezdődik az első nagyobb csomag versenyeztetése abból a félszáz jogosultságból - amelyek között akad egy-két érdekes versenyt ígérő is. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a most ott sugárzó cégek egyike sem jelezte, hogy nem újrázna.
Kiírják ugyanis a Klubrádió mellett a Juventus, a Sztár FM és a Rádió1 frekvenciáját is, valamint dobra vernek egy-egy békési, debreceni, kazincbarcikai, miskolci és ózdi, valamint két kecskeméti hullámsávot. Mivel azonban tizenötödik éve működik frekvenciagazdálkodási trv nélkül az ORTÍT, nem tudni, milyen elvek alapján dől el, melyik sávot mire szánja a hatóság.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

3 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

10 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.