2010. október 15.

Oda a diplomatavadász

Hat epizód után búcsúzik a Diplomatavadász, mivel a médiahatóság szerint tiltott termékelhelyezések vannak benne - írja az Index.

Hat epizód után búcsúzik a Diplomatavadász, mivel a médiahatóság szerint tiltott termékelhelyezések vannak benne - írja az Index.

A Duna TV szeptember elején még azt nyilatkozta, hogy minden rendben a sorozattal, most mégis újravágják a még le nem adott részeket. A három szingli életét bemutató sorozatban például mindenki Audival, de legalábbis Volkswagen Passattal járt nemtől, kortól és társadalmi státusztól függetlenül, és mindig mindenkinek csak az óbudai Symbol étterem jutott eszébe, ha éhes lett.

A közszolgálati televízió az Index kérdésére szeptember elején azt válaszolta, hogy szerintük a sorozatban “a dramaturgiai szerepeket nem lépi túl a termékelhelyezés”, vagyis a márkák csak a sorozat életszerűségét segítik elő. Az autókat biztosító Welt Autó és a Symbol étterem is elismerte, hogy volt együttműködésük a sorozatot készítő céggel, de arról nem nyilatkoztak, hogy milyen szerződést kötöttek, ki és mennyit fizet a termékelhelyezésért, esetleg az autók vagy a helyszín használatáért.

Az Index úgy tudja, hogy a Duna Televízió műsora iránt „érdeklődött” a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, ezért a közszolgálati csatorna először megpróbálta kitakarni a sorozatban látható logókat, így például a főcímben is látható ingatlanközvetítő cég márkajelzését vagy éppen az összes autó hűtőrácsát.

 

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

9 órája

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.