2011. április 27.

Okostévé témában mozog a Yahoo

Olyan technológiát vásároltak, amely képes felismerni az elmúlt öt év amerikai műsorait, s a kapcsolódó alkalmazással közösségivé tehető a tévézés.

Olyan technológiát vásároltak, amely képes felismerni az elmúlt öt év amerikai műsorait, s a kapcsolódó alkalmazással közösségivé tehető a tévézés.

Az idén lépett a piacra, de máris elkelt az IntoNow. A vevő a Yahoo, amely sajtóértesülések szerint legkevesebb 17 millió dollárért vásárolta fel az amerikai céget. A vállalkozás egyfelől adatbázist épített ki az elmúlt öt év amerikai műsoraiból, amely alapján ezeket és a most futó programokat is beazonosítja, másfelől ehhez kapcsolódóan egy iPhone/iPad alkalmazást is létrehozott. Utóbbival megoszthatóak a tévézési élmények, követhetjük, hogy mit néznek mások, és személyre szabott ajánlásokat is kaphatunk.

A Yahoo a felvásárlás nyomán nyújtható többletszolgáltatással a közösségi médiát használó ügyfelei felé tett hathatós lépést, általa szélesítheti a keresési lehetőségeket, illetve az okostévé szegmens felé is nyit.

Az IntoNow már nagy hirdetőt is szerzett a Pepsi személyében. A cég a rendszeren keresztül marketingüzeneteit a közösségi médiába vagy a Netflix rendszerébe is továbbíthatja, s olyan megoldás is lehetséges, hogy például egy sportműsor közvetítése közben a felhasználó leszedi a termék vonalkódját, és azt egy kiskereskedőnek elküldve nyerhet egy üveg üdítőitalt.

Hol tart a magyar banki digitalizáció?

7 órája

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak.

Megvannak a friss adatok! Ki a piacvezető?

8 órája

2018-ban a Sláger FM a leghallgatottabb adó Budapesten és Pest megyében - közölte a rádió stábja a friss adatokra hivatkozva. Ezt viszont vitatja a Rádió1 és a Retro Rádió.