2012. július 16.

Olasz közmédia-pofon

Három évig kellett várnia a legnagyobb versenytársnak, de megérte: végre papírja van róla, hogy szakaszgyőzelmet aratott a RAI köztelevízió felett.

Három évig kellett várnia a legnagyobb versenytársnak, de megérte: végre papírja van róla, hogy szakaszgyőzelmet aratott a RAI köztelevízió felett.

A Sky Italia azért ment perre, mert a köztévé kódolttá tette bizonyos műsorait – így a Murdoch-birodalomba tartozó médiaház nem tudta azt felvenni műholdas kínálatába. Ennek azonban most vége, mivel egy közigazgatási bíróság úgy döntött, hogy a megoldás sérti a RAI közszolgálati kódexét, mivel gátolja a polgárok tájékozódáshoz való jogát.

Azt is visszásnak ítélték a bírák, hogy milyen kiskaput nyitott a köztévé. Az adások eléréséhez szükséges kiegészítő kártya ugyanis csak egyetlen cégtől volt beszerezhető. Ezt pedig burkolt állami támogatásnak ítélték. A bírói döntés összességében arra az állásponra helyezkedett, hogy a köztévé adásainak mindenki számára elérhetőnek kell lennie.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

2 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

2019. július 19.

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.