2010. október 02.

Olcsók és bejönnek az Isaura-utódok

A válság okozta pénzhiánnyal indokolták, de a közönségnek bejött a dél-amerikai szappanoperák visszatérése.

A válság okozta pénzhiánnyal indokolták, de a közönségnek bejött a dél-amerikai szappanoperák visszatérése.

Nyár elején feltámadtak a telenovellák a nagyobb tévéken, de akkor még úgy tűnhetett, hogy csak a gyengébb nézettségű, reklámozók által sem nagyon keresett, nyári napokat kívánják megtölteni viszonylag gazdaságos tartalommal a csatornák. Időközben azonban ősz lett, itt az október, erős nézettségeket mérnek, és mégis van Marina és Árva angyal a Tv2-n, Te vagy az életem és A szerelem rabjai az RTL Klubon. A Tv2-n például a kiemelt fontosságú Tények előtt közvetlenül mexikói telenovella foglal el egy egész órányi adásidőt, és nem lenne ott, ha nem teljesítene becsülettel: szeptember 27-én, hétfőn, 25 százalékos közönségaránnyal ment célcsoportban (összehasonlításképp: az Édesnégyes 19, az Aktív 19, a Jóban Rosszban bő 22 százalékot ért el aznap) – írja az Origo.

Noha most feltámadni látszanak, a latin-amerikai telenovellák tehát itthon túl vannak a csúcson. Ma már elképzelhetetlennek tűnik, de például 1999 júliusában az Esmeralda egyik epizódját 3 millió 37 ezer ember látta itthon, a Paula és Paulina 2,8 millió magyart vonzott 1999 decemberében, de Rosalinda is elcsábított 2,65 millió honi tévézőt ugyanakkor. Áruk miatt mégis kedveltek 2010-ben is a programigazgatók körében: 20 millió forintért lehet már kapni 150-200 részes, más csatornán már bemutatott, így nem premier telenovellát, egy, a portál által megkérdezett szakértő szerint pedig egy új, Magyarországon korábban soha nem vetített, nagy közönségsikernek számító sorozat egy epizódját nagyjából 750 dollárért (155 ezer forintért) lehet megvásárolni – jegyzik meg.

 

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

9 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.