2014. február 05.

Olvasásra buzdítja nézőit a német RTL

Az RTL új kampányában nem a televíziózásra ösztönzi nézőit, hanem az olvasás népszerűsítésére törekszik.

Az RTL új kampányában nem a televíziózásra ösztönzi nézőit, hanem az olvasás népszerűsítésére törekszik.

A Stiftung Lesen alapítvánnyal közösen elkészített spotokat ingyen sugározza a kölni tévécsatorna. A szavak hatalma elnevezésű akcióhoz ismert arcokat kért fel az RTL, így készült rövidfilm ismert műsorvezetőkkel és humoristákkal. Mindegyik videóban tárgyakat alkotnak a szavak, mint például hangszereket, ruhákat vagy éppen koronát. Thomas Kreynes, az RTL főtitkára a kezdeményezésről elmondta, hogy az olvasói- és média kompetenciák szorosan összefüggnek. „Csak az tud információkat feldolgozni és aktuális vitákban részt venni, aki tud olvasni” –tette hozzá Kreynes. Jörg Maas, a Stiftung Lesen üzletvezetője nem csak a kiválasztott RTL-arcokban bízik, hanem magában a csatornában is: „Azt kívánjuk, hogy az RTL példaértékű szerepvállalása további követőkre találjon.”

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Címkék: rtl csr olvasás

Tippek az e-mailes átverések kivédésére

2 órája

A Telenor Magyarország is szembesült azzal, hogy a cég nevével visszaélve, csalók hamis fizetési felszólítást terjesztenek e-mailben, és így pénzt vagy személyes adatokat próbálnak kicsalni az emberektől.

A Bermuda-háromszög rejtélye a Spektrumon

2 órája

Számtalan tudományos és misztikus magyarázat napvilágot látott már, de mai napig nem lehet biztosan tudni, hogy mi történt a területen eltűnt repülőgépekkel, hajókkal, és a több száz főnyi személyzettel - áll közleményben.