2012. június 12.

Online hipermarket indult

A Ringier és a Full Market Hungary Zrt. jegyzi a projektet, amelyet a HD Group ügyvezetőjeként ismert Urbán Zsolt irányít vezérigazgatói minőségben.

A Ringier és a Full Market Hungary Zrt. jegyzi a projektet, amelyet a HD Group ügyvezetőjeként ismert Urbán Zsolt irányít vezérigazgatói minőségben.

Webes hipermarketet indított Hiper.hu néven a Ringier és a Full Market Hungary Zrt. A site-on FMCG tartós fogyasztási cikkeket kínálnak. A szolgáltatás június 11-ével indult el, és már a kezdetektől országos lefedettséget ígérnek a cégek.

A projekthez a Hiper.hu márkanevet, a domaint és a kommunikációs felületeket a Ringier adja, míg a technológiai, kereskedelmi és marketing hátteret a Full Market Zrt. szállítja. Utóbbi vezérigazgatója Urbán Zsolt, aki a HD Group ügyvezetői pozícióját is megtartotta, s utóbbi cég tulajdonos is a Full Marketben.

Urbán Zsolt és Mihók Attila

Mind Mihók Attila, a Ringier ügyvezetője, mind Urbán Zsolt hangsúlyozta: nem egyszerű webshopról van szó, a site teljes "hipermarket funkcionalitással" bír, tehát promóciókat és lojalitás programokat is kínálnak rajta keresztül a partnerek. Urbán szerint a rugalmasabb szerkezet olyan promóciókat (pl. összecsomagolásokat) is lehetővé tesz, amiket normál esetben hónapokig tárgyalnának a felek.

A Hiper.hu ötlete már tavaly az év második felében megvolt, ugyanakkor jónéhány hónapos előkészítés kellett ahhoz, hogy - ellentétben a klasszikus webshopokkal - minden funkciót házon belülre lehessen hozni. A cég vezére elmondta: jelenleg ezer cikket kínálnak, ez szeptemberre felmegy ötezerre, az év végére pedig a tízezres határ elérése a cél. Ezzel párhuzamosan nagyobb raktárba is költöznek: a jelenlegi budaörsi telephelyről a XIII. kerületbe.

Az induláshoz kb. 200 milliós beruházásra volt szükség, és további 400 milliós hitelkeretből finanszírozzák a készleteket - árulta el a Napi Gazdaság kérdésére Urbán Zsolt. A kínálat a közeljövőben elektronikai és egyéb non-food termékekkel bővülhet. Jelenleg 25 nagyobb partnerrel dolgoznak, köztük olyan cégek szerepelnek, mint a Coca-Cola, az Unilever, a Procter & Gamble, az Univer, a Nestlé és a Heineken.

Mihók Attila elmondta: a Ringier már régóta kereste a lehetőséget, hogy komolyabban beszálljon az e-kereskedelembe, s ezzel monetizálják a médiaportfolió nagy elérését. Szerinte jó időben léptek be az e-kereskedelmi piacra, mivel az itthon még a robbanás előtt áll, és ennek a "robbanásnak" ők is a részesei akarnak lenni.

A házhozszállítás országosan működik, 17 óráig leadott rendeléseknél vállalnak 24 órás határidőt, de van lehetőség felárral a gyorsításra és a hétvégi kiszállításra is Budapesten és környékén. Legalább 3500 forint értékben kell rendelni, és 9000 forint felett ingyenes a kiszállítás az alapparaméterek mellett. Urbán Zsolt hozzátette: az átlag magyar fogyasztó 8200 forintot hagy ott a hiperekben egy-egy alkalommal, a Hiper.hu célcsoportjának tekintett budapesti és nagyvárosi fogyasztók viszont 12 100-at, ehhez igazították a díjakat és az ingyenesség határát.