2012. május 31.

Online nyomul a WAZ

Németországi regionális napilapjainak netes jelenlétét gondolta újra a magyar piacon a PLT-t és a HVG-t tulajdonló médiaház.

Németországi regionális napilapjainak netes jelenlétét gondolta újra a magyar piacon a PLT-t és a HVG-t tulajdonló médiaház.

Észak-rajna-vesztfáliai napilapjai online jelenlétét újította meg jelentősen a WAZ Médiacsoport, amely ezt "jelentős stratégiai lépésként" értékeli. Ennek keretében a Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ), a Neue Ruhr/ Neue Rhein Zeitung (NRZ), a Westfälische Rundschau (WR), a Westfalenpost (WP) és az Iserlohner Kreisanzeiger (IKZ) netes felületei, amelyek eddig csak a nyomtatott napilap elektronikus változatai voltak, mostantól a derwesten.de portál részeként érhetőek el.

A központi portált még tavaly ősszel újította meg a WAZ. Az ennek részévé vált site-ok a közlés szerint megőrzik egyedi arculatukat és tartalmaikat, ugyanakkor beépülnek egy "sokfunkciós portálba". A site-on továbbra is az a tartalmi koncepció működik, hogy a központi tartalom mellé erős helyi híranyagot rendelnek. Erősebben építenek ugyanakkor a képes és a multimédia anyagokra.

A portál áprilisban 10,4 millió látogatót vonzott, ami az előző év azonos időszakához képest 28 százalékos emelkedést jelent. A látogatószám mellett a bevételeket is növelnék, így a médiacég közlése szerint azt mérlegeli, hogyan lehetne átállni a fizetős tartalmakra az interneten. Ennek érdekében jelenleg is többféle modellt vizsgálnak.