2010. június 09.

Online-ol a Matesz

Ősszel már publikálhatják a nyomtatott kiadványok digitális változatainak audit számait - döntöttek a Matesz-közgyűlésen.

Ősszel már publikálhatják a nyomtatott kiadványok digitális változatainak audit számait - döntöttek a Matesz-közgyűlésen.

Majdnem egy évnyi előkészítő munka után hozhatta meg a döntést erről a Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetség (Matesz) legfőbb fóruma. A témával foglalkozó technikai bizottságban a lapkiadókon kívül részt vett több digitális kiadvány készítéssel és terjesztéssel foglalkozó cég is – írja a Kreatív Online.

A zárt rendszerben hozzáférhető digitális változatok terjesztését a nyomtatott lapok terjesztési és eladási számaival együtt negyedévente publikálja majd a Matesz. Az előfizetéshez vagy regisztrációhoz kötött kiadványok letöltési adatait 2010 júliusától a kiadók továbbítják a Matesznek, amely a megszokott negyedéves gyorsjelentésekben és féléves auditált jelentésekben, külön rubrikában közli majd ezeket.

Aranyeső a Viasat Worldnél

11 órája

A Viasat World vezető nemzetközi médiavállalat öt jelöléséből kettőt váltott aranyra a Promax BDA Europe Awards díjátadóján, ahol a szórakoztatóipar, marketing és design terén elért kiemelkedő teljesítményeket értékelték.