2012. október 26.

Online rádióval bővült az Origo Media Group portfóliója

Három vadonatúj csatornával, újszerű és hiányt pótló zenei kínálattal és formabontó hirdetési lehetőségekkel indul a RCKO.fm rádió.

- Az Origo Media Group folyamatosan törekszik arra, hogy folyamatosan új és izgalmas trendeket állítson fel a magyar digitális médiapiacon. Ezen törekvés újabb állomásához érkeztünk az RCKO.fm elindulásával – mondta Vaszily Miklós az Origo Zrt. vezérigazgatója.

Az Origo és partnere a RCKO Radiocity Zrt., ami mögött a Superman néven ismert Erdélyi Zsolt, Horváth Attila (Füge) reklámszakember és a digitális média világát jól ismerő Novák Péter áll. Közös vállalkozásuk RCKO.fm márkanév alatt, a tesztidőszak lezárultával a napokban indult tel.

A RCKO.fm – kellően szélesen értelmezve - három különböző zenei stílust képvisel: a rockot, a diszkót és az elektronikus zenét. Ezen zenei alapokra épülnek majd a szöveges tartalmak - elsősorban közéleti, kulturális témák -, mégpedig a területeket jól ismerő szakemberek közreműködésével. A műsorvezetők között van Lévai Balázs, aki több elismert kulturális és zenei műsort (mint például a tévében futott egykori Dob és Basszus) is jegyez illetve Müllner Dóra és Erdélyi Zsolt is.

Novák Péter elmondta, hogy szerinte hiányzik a piacról a komplex online zenei tartalom szolgáltatás, ezért helye van egy ilyen, az igényes zenét, a közéleti, kulturális tartalmakat ötvöző rádiónak. Elsősorban a három zenei irányzatot követő, véleményvezér, városi lakosokat célozzák meg, s ebben a körben egy stabil, növekvő hallgatottsággal számolnak. Amellett, hogy interneten vagy a mobiltelefonon rádiózni szerető hallgatókat gyűjtenek, a tervek szerint a szolgáltatás az okostévéken, hibridTV szolgáltatáson keresztül is elérhetővé fog válni rövidesen.

Az alapvetően a reklámbevételekre építő vállalkozás médiaértékesítését az Origo Media Group végzi. - A RCKO.fm újszerű módon kezeli hosszútávú kereskedelmi partnerkapcsolatait, a „spanok, félspanok és nagybácsik” márkákáit nem csak önmagában hirdetni, hanem „imádni” fogják és egészen új struktúrában és formában ötvözik a rádiós, webes reklámfelületeket további városi eseményekkel kombinálva – nyilatkozta Kozári István, az Origo kereskedelmi és kommunikációs igazgatója.