2012. augusztus 09.

Online szolgáltatást indít a Figyelő

Egy év előkészítés után jelenik meg a Figyelő gazdasági hetilap online változata.

Egy év előkészítés után jelenik meg a Figyelő gazdasági hetilap online változata. Az online szerkesztőség munkáját irányító Herpai Attila reményei szerint a MediaCity Magyarországhoz tartozó figyelo.hu indításával az olvasók és hirdetők kegyeiért egy olyan hiteles gazdasági portál száll ringbe, amely egy éven belül az üzleti élet meghatározó szereplője lesz.

A MediaCity Kft. tavaly vette meg a Figyelő című üzleti hetilap, valamint a hozzá kapcsolódó brandek, mint a Figyelő TOP 200, a Figyelő Trend-kiadványok, a Figyelő Konferenciák, továbbá az Üzlet és Siker jogait. A Sanoma-csoporttal kötött megállapodás ugyanakkor nem terjedt ki az azóta önállóan már nem létező fn.hu-ra (ez volt a Figyelőnet rövidítése). A népszerű gazdasági hetilap és kiadója közel egyéves előkészítő munka után döntött arról, hogy új, a meglevőknél sokoldalúbb és informatívabb gazdasági portált indít.

Az új gazdasági hír- és elemző portál nem a hírek mennyiségére, hanem a minőségére koncentrál, és kizárólag a tényekre fókuszál. A Figyelő Online nemcsak a legfontosabb belföldi és külföldi híreket szállítja, hanem piaci elemzők, egyetemi oktatók és kutatók segítségével segít azokban eligazodni. Az új gazdasági portál stratégiai partnere az egyik legnagyobb presztízzsel rendelkező hazai szakmai műhely, a Budapesti Corvinus Egyetem lesz.

A kiadó az olvasók teljes körű kiszolgálását várja attól, hogy a hírfolyam koordinálásában a print és az online szerkesztőség szorosan együttműködik. A print magazin előfizetői az online tartalomhoz is korlátlanul hozzáférnek az előfizetés időtartama alatt. Két hét „zárolást" követően, előzetes regisztrációval díjmentesen bárki számára kutathatóak a Figyelő cikkei. A fél évnél régebbi anyagok a Figyelő archívumába kerülnek, de fizetős szolgáltatásként ezek is megnyílnak az érdeklődők előtt.