2013. június 26.

Online tévés platform indult

A platform közvetlenül kötné össze a tartalomgyártókat és a fogyasztókat.

A platform közvetlenül kötné össze a tartalomgyártókat és a fogyasztókat.

MyMangoo néven indult online televíziós platform. Az oldalon már több témában érhetőek el tartalmak, ilyen az autó, az ezotéria, a főzés, az utazás, a természet, az ismeretterjesztés vagy az oktatás. A tartalmak okostévén, táblagépen és windows-os okostelefonon nézhetőek, míg Androidra és iOS-re három hónap múlva optimalizálják.

A MyMangoo a különböző tematikájú műsorokat rendszerezett formában, a tévécsatornákhoz hasonló műsorrendben jeleníti meg, és a tartalmakat bármikor vissza lehet nézni az archívumból. Jelenleg ingyen fel lehet tölteni a műsorokat, aminek az a feltétele, hogy azok máshol ne legyenek elérhetőek. Emellett a felnőtt tartalmakat illetően vannak korlátozások.

A platformot a nézők és a műsorkészítők regisztrációt követően tudják használni. A közlés szerint a myMangoo célja, hogy őket közvetlenül összekössék, a klasszikus forgalmazók kiiktatásával. Ha a nézők vágynak valamilyen tartalomra, de az nem található meg, kívánságlistát állíthatnak össze.

A platform jelenleg kétféle bevételre alapoz: az egyik a fogyasztóktól érkezik, akik a tartalmak megtekintéséért - a 30 másodpernyi betekintést leszámítva - perc alapon fizetnek. Az, hogy mekkora a díj, azt a tartalom gazdája határozza meg. A fogyasztók a költségeket úgy csökkenthetik, hogy megnézik a hirdetők ajánlatait, amelyekért ingyenes kredit jár számukra.

A bevételek másik fele a hirdetőktől érkezik, akik beállíthatják, milyen célcsoportra lőnek az oldalon, majd azt is meghatározhatják, hogy a "nézőtámogatás" révén mekkora összeget vonjanak le fogyasztónként a kampányra szánt összegből. Így a hirdető tulajdonképpen közvetlenül ad kreditet a nézőnek, ami jobbá teszi a megítélését s így hatékonyabbá a reklámot - derül ki a közleményből.

"Várakozásom szerint a myMangoo elindulása és elterjedése jelentős változásokat eredményez majd a médiapiacon. Ez egy olyan közvetlen médium, amely közvetítők nélkül, kereslet-kínálat alapon köti össze a média szereplőit, vagyis a nézőket, a műsorkészítőket és a hirdetőket. Itt egy műsor sikerét kizárólag a nézettség határozza meg, ami minőségi tartalom előállítására ösztönzi a műsorkészítőket" - mondta el László Gábor, a myMangoo ötletgazdája.