2011. február 01.

Online videó terjesztőt vett az AOL

Az internetes cég európai leánya vásárolta meg a goviralt 74 millió dollárért.

Az internetes cég európai leánya vásárolta meg a goviralt 74 millió dollárért.

74,1 millió dollárért megvette a goviral online videó disztribúciós szolgáltatást az AOL Europe. A cég a tervek teljesülése esetén további 22,6 millió dollárt fizet, az elkövetkező két év során.

A lépéssel az AOL a márkázott, professzionális videótartalmak terjesztése terén kíván erősíteni. A goviral hálózatában jelenleg több mint 18 ezer kiadó vesz részt, és mintegy 60 millió felhasználót érhetnek el rajta keresztül a hirdetők, tartalomgyártók.

Az akvizíció nyomán a goviral brit, német, francia, dán és spanyol irodája is megmarad. Az AOL emellett további globális terjeszkedést tervez. A goviral eddig olyan hirdetőket szolgált ki többek között, mint a Nike, az LG, az Unilever, a Paramount, a Nokia, a Nintendo vagy a Gucci.

Az AOL 2010 második felében már elkezdte az erősítést az online videók terén, mivel húsz kiemelt tartalmi partnerrel állapodott meg. Ezen túlmenően az akvizíciók terén sem volt tétlen a cég, tavaly megszerezte többek között a StudioNow, 5min Media, TechCrunch, Thing Labs, Pictela és az about.me site-okat.

Címkék: aol

Fesztiválgyőztes a Spektrum sorozata

2 napja

A „Tabukról tabuk nélkül″ 2019-ben bemutatott 2. évada megnyerte az olaszországi Oniros Filmfesztivál fődíját a dokumentumfilmek kategóriájában.