2010. szeptember 19.

Onlinera tanít a Bertelsmann

Jövő nyáron indul Európa legnagyobb médiakonszernjének online újságíró-iskolája. Nem a hazai piacra képeznek.

Jövő nyáron indul Európa legnagyobb médiakonszernjének online újságíró-iskolája. Nem a hazai piacra képeznek.

A Bertelsmann célja ugyanis azon országok újságíróinak támogatása, ahol még ma is a cenzúra az úr. Online modulok és berlini kurzusok elegyével képeznék tovább a szakmai tapasztalattal már eleve rendelkező médiamunkásokat. A támogatók sorában több helyi médiasztár is feltűnik, köztük a Spiegel és a Stern hírmagazinok ismert nagyágyúi, vagy a Die Zeit-ot is irányító Giovanni di Lorenzo (Zeit) és az RTL–híradók odamondogatós műsorvezetője, Peter Klöppel.

A kezdeményezés fővédnöke José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke. A projekt célja a minőségi újságírás támogatása mellett az is, hogy felhívják a figyelmet arra: mennyivel könnyebb hálózatban dolgozniuk az újságíróknak, mint magányos szélmalom-harcosként.

 

Hol tart a magyar banki digitalizáció?

11 órája

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak.

Megvannak a friss adatok! Ki a piacvezető?

12 órája

2018-ban a Sláger FM a leghallgatottabb adó Budapesten és Pest megyében - közölte a rádió stábja a friss adatokra hivatkozva. Ezt viszont vitatja a Rádió1 és a Retro Rádió.