2018. június 18.

Orbán Viktor elégedetlen a TV2-vel

Teljesen átrendeződhet a Fidesz médiabirodalma.

Jelentős átrendeződésekre kerülhet sor a médiapiacon akár még a nyáron – értesült több forrásból a Népszava. A változások elsősorban a Fideszhez kötődő médiaportfóliót érintik, de más szereplők is képbe kerülhetnek. Jelenleg több pletyka, értesülés is kering, ezek időnként egymásnak is ellentmondanak, biztosnak egyelőre az látszik, hogy Orbán Viktor változásokat akar és erre szűk határidőt szabott - írja a Népszava.

Mint írják, az egyik ilyen, hogy a Fidesz-médiát is eléri a már a kormányoldalon is felpörgetett hatalmi-, gazdasági koncentráció. Mészáros Lőrinc még tovább terjeszkedhet a médiapiacon is. Az egyik lehetséges forgatókönyv ugyanis arról szól, hogy a volt felcsúti polgármesterhez kerülhet a jelenleg Andy Vajna érdekeltségébe tartozó TV2 és a két megyei napilap, a Kisalföld és a Délmagyarország.

A lap forrásai szerint a miniszterelnök elégedetlen a TV2 működésével, mivel egyelőre megszorítani sem sikerült az RTL Klubot, ráadásul a csatorna állítólag drágán működik. (Ez nem teljesen így van, a TV2 jelentős mértékben javította nézettségi mutatóit, bár az RTL Klub piacvezető tudott maradni a kereskedeli célcsoportban, a TV2 - a részben jelentős csatornaexpanziójának köszönhetően - csoportszinten és csatornaszinten is sokat ledolgozott a lemaradásából, esetenként be is érte az RTL-t - a szerk.) Andy Vajnával egy iparági forrás szerint azért is „elégedetlenek”, mert az érdekeltségébe tartozó Bors „nem állt bele eléggé a kampányba”, Vajna a Fideszes kéréseket állítólag azzal hárította el, hogy a bulvárlapot tisztán üzleti alapon akarja működtetni, így a baloldali olvasókat nem akarja elveszíteni azzal, hogy a Lokálhoz vagy a Riposthoz teszi hasonlóvá a Borsot. Egy másik elképzelés szerint egy-egy cégbe szerveznék át az összes kormányközeli nyomtatott lapot, a rádiócsatornákat és a televíziókat is.

Hozzáteszi, a közterületi reklámozásban is változások jöhetnek, a források szerint a Fideszből ajánlatot tettek Simicska Lajosnak a Publimont megvásárolására.