2010. december 14.

Origo: 200 ezernél több mobilos

Nagyszerű startként értékeli mobilportálja indulását az Origo. Az első 12 napon közel 200 ezer egyedi látogató böngészte az új rendszert.

Nagyszerű startként értékeli mobilportálja indulását az Origo. Az első 12 napon közel 200 ezer egyedi látogató böngészte az új rendszert.

December 1-én váltotta fel a t-zones és web’n’walk portálokat a T-Mobile felhasználói számára az új mobil portál, ahol a weben már megszokott folyamatos hírszolgáltatás mellett, többek között időjárás, iWiW, Freemail, a Google motorjával működő kereső, tévé- és moziműsor, menetrendek, tőzsde- és devizaárfolyamok is megtalálhatók, amelyek elrendezését, a felhasználói igények szerint egyénileg is testre lehet szabni. A portálon megújult funkciókkal és ajánlatokkal jelennek meg az aktuális T-Mobile és T-Home márkával kapcsolatos akciók, termék- és szolgáltatás-ismertetők, ugyanakkor az oldalak bármely mobilszolgáltató ügyfelei számára elérhetőek.

A váltás jól sikerült, ezt igazolja a napi egyedi látogatószám folyamatos növekedése, amely bizonyos napokon meghaladta 35 ezres egyedi ügyfélszámot. A felhasználók 60%-a naponta visszatér a portálra - közölték.

A társaság tavaly jelentette be, hogy a mobil tartalomszolgáltatás terén erősíteni kívánja portfólióját. E stratégia keretében olvadt be 2010-ben a vállalatba az erre a területre szakosodott MFactory, hogy a két cég szakemberi közös munkával hozzák létre az Origo Zrt. új mobilszolgáltatási portfólióját. E munka eddigi legjelentősebb állomása a mostani siker. Weyer Balázs igazgató, az Origo főszerkesztője szerint ez az egyik legjelentősebb lépés a vállalat történetében és reményei szerint az új platformmal új felhasználókat is találnak, a régieknek pedig új típusú, más élethelyzetekhez igazodó felhasználói élményeket hoz az új felület. Várakozása szerint már középtávon a látogatók 15-20 százaléka fog naponta mobil eszközökön keresztül érkezni a hírportál oldalaira – áll közleményükben.