2012. november 12.

Orosz digitália – helyi érték nélkül

Kimaradhatnak a digitális átállás előnyeinek némelyikéből az oroszországi regionális tévécsatornák – ezen keresztül pedig a nézők is.

Kimaradhatnak a digitális átállás előnyeinek némelyikéből az oroszországi regionális tévécsatornák – ezen keresztül pedig a nézők is.

A Kommerszant internetes kiadásának beszámolója szerint félszáznál is több helyi csatorna fordult az illetékes miniszterhez az ügyben. Azt panaszolják Nyikolaj Nyikiforovhoz címzett nyílt levelükben, hogy ha jelen formájában megy végbe a kontinensnyi országban a digitalizáció, akkor eltűnnek a helyi médiatérképről a magántulajdonú regionális tévécsatornák.

Mégpedig azért, mert a multiplex-helyek kiosztása során a kormányzat szerintük szándékosan hozta hátrányos helyzetbe ezeket a televíziókat. Ezért azt kérik: olyan jogszabályi környezetet alakítsanak ki, amelyben ők is lehetőséget kapnak a digitális televíziózás korszakába való átlépésre.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

1 napja

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.