2012. november 12.

Orosz digitália – helyi érték nélkül

Kimaradhatnak a digitális átállás előnyeinek némelyikéből az oroszországi regionális tévécsatornák – ezen keresztül pedig a nézők is.

Kimaradhatnak a digitális átállás előnyeinek némelyikéből az oroszországi regionális tévécsatornák – ezen keresztül pedig a nézők is.

A Kommerszant internetes kiadásának beszámolója szerint félszáznál is több helyi csatorna fordult az illetékes miniszterhez az ügyben. Azt panaszolják Nyikolaj Nyikiforovhoz címzett nyílt levelükben, hogy ha jelen formájában megy végbe a kontinensnyi országban a digitalizáció, akkor eltűnnek a helyi médiatérképről a magántulajdonú regionális tévécsatornák.

Mégpedig azért, mert a multiplex-helyek kiosztása során a kormányzat szerintük szándékosan hozta hátrányos helyzetbe ezeket a televíziókat. Ezért azt kérik: olyan jogszabályi környezetet alakítsanak ki, amelyben ők is lehetőséget kapnak a digitális televíziózás korszakába való átlépésre.

Hol tart a magyar banki digitalizáció?

1 órája

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak.

Megvannak a friss adatok! Ki a piacvezető?

2 órája

2018-ban a Sláger FM a leghallgatottabb adó Budapesten és Pest megyében - közölte a rádió stábja a friss adatokra hivatkozva. Ezt viszont vitatja a Rádió1 és a Retro Rádió.