2014. október 22.

Országos bulvárkiadással jelentkezik a The Washington Post

A felvásárlás óta növekvő pályán mozgó lap más újságok mellékleteként jelenteti meg vasárnapi bulvárkiadását.

A felvásárlás óta növekvő pályán mozgó lap más újságok mellékleteként jelenteti meg vasárnapi bulvárkiadását.

A The Washington Post országos bulvárkiadással folytatja bővülését, amely azóta is szakadatlan, hogy 2013-ban Jeffrey P. Bezos, az Amazon.com alapítója 250 millió dollárért felvásárolta a lapot a Graham családtól. Az Egyesült Államok helyi újságjai vasárnapi számuk mellé a The Washington Post 24 oldalas, színes bulvárkiadását csatolhatják, amely hazai és nemzetközi eseményekkel, életstílus rovatokkal és némi kommentárral fűszerezett politikával kapcsolatos írásokat tartalmaz majd. A Dallas Morning News volt az első lap, amely múlt hét vasárnap már ezzel az új kiadással kiegészülve jelent meg.

A felvásárlás előtt a The Washington Post évekig komoly költségcsökkentő stratégiát folytatott, mivel a hirdetésekből származó bevételei, valamint nyomtatott előfizetései száma jelentősen visszaesett. A tulajdonosváltás után azonban 100 új alkalmazott felvételére került sor, valamint az újság honlapjának látogatottsága egy év alatt 47 százalékkal nőtt. Jelenlegi terjeszkedése keretében a The Post 167 újsággal kötött megállapodást, amelynek értelmében a nyomtatott számok előfizetői bónuszként hozzáférhetnek a The Washington Post online kiadásához.

Azonban nem a Washington Post az egyetlen lap, amely új tartalmat kínál a dallasi olvasóknak. A The New York Times szintén bejelentette, hogy vasárnaptól heti rendszerességgel megjelenő nemzetközi mellékletet bocsát az országos napilap kiadók rendelkezésére.

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

1 órája

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.